Ennin ja kotitilan kesäkuulumisia

Jaa tieto

Mukavasti mutkittelevat maalaistiet ja kumpuilevan kauniit maisemat – kesä-Suomea kaikessa kauneudessaan tarjoaa matka Juokslahden kylän halki Ala-Katteluksen tilalle. Viehättävä pihapiiri ja sydämellinen isäntäväki Niina ja Markku Laivanen ovat vierasta vastassa. Tämä lammas- ja luomuviljelystila on myös Elävät kylät – hankkeen logon piirtäneen lahjakkaan Enni Laivasen kotitila.

Logokilpailu järjestettiin v. 2020 alussa hankkeessa mukana olevien kylien koulujen kesken.  Juokslahden, Koskenpään ja Länkipohjan koulujen oppilaat saivat opettajien ohjauksessa piirtää logomalleja ja näitä kauniita piirroksia on edelleen näytillä ja katsottavissa hankkeen toimistolla.

Voittaja-logoksi valikoitui Ennin hyväntuulinen, tarkoin piirretty ja värikäs kuva – logo, josta kuvastuu maalaismaisema, luonnonläheisyys ja tässä tapauksessa myös Ennin kotikunnaat.

Enni kotitilan maisemissa

Piirtäminen on nyt jäänyt hiukan taka-alalle, kertoo Enni. Seiskaluokka Jämsän yläasteella on suoritettu ja nyt on kesäloman aika. Enni harrastaa huilun soittoa Jämsän Musiikkiopistossa ja on innokas suunnistaja Jämsän Retki-Veikkojen riveissä – alkavan loppuviikon ohjelmassa onkin suunnistusleiri Himoksen maastoissa.

Ala-Katteluksen Tilan historia ulottuu 1500-luvulle asti ja Niina ja Markku ovat tilan 17. isäntäväki. Tilalla laiduntaa reilu nelisenkymmentä suloista, suomalaista alkuperäisrotuista kainuunharmaata. Eläinten hyvinvointi ja ekologiset arvot ohjaavat tilan toimintaa. Tilan elämään ja Niinan ihastuttaviin valokuviin voit tutustua facebookissa ja instagramissa @alakatteluksentila kuin myös verkkosivuilla www.alakatteluksentila.fi

Kuva: Niina Laivasen kotialbumi

Kausivaihtelun mukaisesti tilalta on ostettavissa laadukkaita lähituotteita – lampaanlihaa, villaa ja taljoja.
Voit ottaa yhteyttä verkkosivujen kautta tai tiedustella puhelimitse +358 (0) 40 520 08 81

Kiitokset mukavasta vierailusta Ala-Katteluksen tilan väki!

Alla olevat kuvat: Niina Laivasen kotialbumista