Joulumieltä Koskenpään koululaisille

Jaa tieto

Koskenpää Market ja Kyläpuoti tarjosivat yhteistyössä lämmintä joulumieltä Koskenpään koulun oppilaille ja henkilökunnalle. Koulun väki päätti marraskuisen työviikon ulkoillen – pakkasessa maistui lämmin mehu ja piparit, joita lapsille oli tarjolla. Ison ilon toivat myös Kyläpuodin Tuulan ja Annen lapsia varten valmistelema joulukoristelaatikko – laatikosta sai kukin valita mieleisensä lelun tai koristeen. Elävät kylät -hankkeen hanketyöntekijäkin sai juttukeikallaan hyvillä mielin seurata suunnitelmia – joku koristeista päätyisi ehkä perheen joulukuuseen tai omaan huoneeseen ja jokunen varmasti joulupakettiinkin käärittynä.

Eikä tässä vielä kaikki – Korvatunturin kiireisin mies oli varta vasten lähtenyt Koskenpäälle, kelpasi siis koululaisten pukille kiitokseksi joululaulu komeasti kajauttaa. Kilttejä ovat olleet kaikki lapset, niin myös koulun aikuiset – jokainen sai pukilta mukaansa vielä perinteisen pikkujoulupussukan. Sitten olikin aika pompotella takaisin koulun pihamaalle lumileikkeihin ennen kotiinlähtöä.

Koskenpään koululla annetaan opetusta 1-6 luokkalaisille ja koulurakennus sijaitsee kylän välittömässä läheisyydessä, tämä terve ja turvallinen lähikoulu on kylän sydän – eri ikäisten kyläläisten kohtaamispaikka ja harrastustoiminnan mahdollistaja. Koulun yhteydessä toimii myös eskari-ryhmä ja pienten lasten päivähoitopaikka.

Viikon päästä Joulupukkia pääsevätkin tapaamaan päiväkoti Kotilon väki.

Koskenpään kylällä on kautta aikojen vallinnut yhteisöllinen tekemisen meininki, tavaksi on tullut eri tavoin auttaa, huomioida ja ilahduttaa – oman kylän väkeä kuin myös vieraita. Lämmin kiitos Koskenpää Marketin ja Kyläpuodin henkilökunnalle tästä iloisesta joulunavaus -tapahtumasta.

Hyvää alkavaa adventtia – joulun odotuksen aikaa kaikille!

Lämmin mehu ja keksit maistuivat kaikille
Pikkujoulu -paketit matkaan ja jouluaattoa odottamaan 🙂