Koreasti Kukkavuoressa, kosmetiikkaa ja kädentaitoja

Jaa tieto

Helatorstain aattopäivän yritysvierailukohteessa pääsin tutustumaan Koskenpäällä sijaitsevan Kukkavuoren Tilan toimintaan – kuin myös pienyrittäjän päivään, käsitöihin, tulevaisuuden suunnitelmiin sekä korealaiseen kosmetiikkaan tällä ihastuttavalla supisuomalaisella maatilalla.

Kukkavuoren Tilalla kasvatetaan tällä hetkellä raparperiä ja pihassa laiduntaa 7 ihastuttavaa lammasrouvaa. Julkaisun kansikuvassa Raijan kanssa alkukesän lämpimässä illassa poseeraa Kanerva-rouva.

Tilan isäntäväki Jouko Blom & Raija Kastell-Blom molemmat ovat myös kouluttautuneet laillistetuiksi luonnonvaraneuvojiksi.

Jouko & Raija

Joukon pääasiallinen työmaa on tilan ulkopuolella, mutta ahkera isäntä toimii myös luonnonvaratuottajana ja vapaa-aika kuluu oman tilan töiden lisäksi myös valokuvaus- ja metsästysharrastusten parissa. Jouko on taidokas valokuvaaja, ja hän tekee tilauksesta myös kuvauskeikkoja,  tämä vinkkinä esimerkiksi kevään tai kesän juhlia ajatellen. Riistanhoitoasiat ovat myös miehen sydäntä lähellä, Kukkavuoressa järjestetään Suomen Metsästäjäliiton metsästysammunnan ABC – koulutusta.

Yhdessä pariskunta valmistaa myös alusta alkaen käsitöinä luonnonmateriaaleista perinnesoittimia, rumpuja (kuvassa), joita voi myös ostaa tilalta suoraan.

Rumpujen kehä taivutetaan puusta,lisäksi materiaaleina käytetään esimerkiksi hirven luuta ja poronnahkakin on itse kasviväreillä värjättyä. Tällaisia rumpuja tai ”kannuksia” käytetään esimerkiksi rentoutumisharjoituksissa, ja tähän liittyvää ohjattua kurssitoimintaa on suunnitteilla järjestää matkailupalveluna, Raija kertoo.

 

 


Käsityöläisyys ja luonnonläheisyys heijastuvat myös Raijan valmistamissa kaulakoruissa. Koruissa käytetyillä kotimaisilla puumateraaleilla on oma tarinansa. Nämä pieteetillä kaiverretut kukat ovat uniikkeja, jokainen koru ainutlaatuinen.  Väreissä ja valikoimissa riittää -Koruja voi myös ostaa itselle tahi lahjaksi.

 Ahkera  ja aikaansaapa Raija on todellinen moniosaaja, myös asiakaspalvelun ja markkinoinnin ammattilainen. Raija on aloittanut työuransa Keravan Raketti-Anttilan kosmetiikkaosaston myyjänä, tehnyt uraa kiinteistönvälittäjänä sekä kouluttautunut hiusmuotoilijaksi.

Koskenpäälle Raija löysi tiensä 2000-luvun  alkupuolella. Näyttävän naisen näyttävät liikkeet huomattiin hetimiten, kyläläiset kun pistivät välittömästi merkille uuden asukkaan ajotyylin – sittemmin tahti on hiukan muuttunut. Maaseututeillä on väljyyttä ja jonottaakaan ei tarvitse, onneksi!

 

Kukkavuoren tila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Pettämä -järven rannalla. Laidunta ja niittyä, kaunista metsää ja välkkyvät veet -hellivät kaikkia aisteja. Hyvinvointi ja luontoarvot kohtaavat täällä myös sillä tavoin, että Raija on tämän kevään aikana aloittanut korealaisen maahantuoja BeatyKo:n – kosmetiikkajälleenmyyjänä. Sarjoja on useita mm. COSRX, Skinfood, Dewytree, Cosir, Eyenlip.  Online exclusive-valikoimassa The Saem :n lisäksi Aromatica (luonnonkosmetiikkaa), jota tulee aluksi pienenä eränä jotta nähdään myykö se ja  onko asiakkailla  kiinnostusta tuotetta kohtaan.

Korea on tällä hetkellä yksi kosmetiikka-alan edelläkävijämaista. Tuotteet ovat laadultaan korkeatasoisia ja hinnaltaan silti kuluttajaystävällisiä.  Sattumoisin, tai onnenkantamoisin Raijan tytär Petra hallitsee korean kielen ja myös hyvä ystävätär on samaisen kosmetiikkasarjan jälleenmyyjä. Kun palaset loksahtavat paikoilleen on aika toimia ja näin uusi yritys sai alkunsa maaliskuussa. Raijan tuotteista saat lisätietoa instagramista sivulta  @rakabo_beautyko ja verkkokauppa löytyy sivuilta:  beautyko.fi/ref/raijakastellblom

Mikäli pohdit ihonhoitoasioita tai kaipaat hyviä neuvoja, niin käänny rohkeasti Raijan puoleen! Vinkit  ja niksit erilaisten  ihotyyppien hoitoon (esimerkiksi akneihollekin löytyy ihan oma tuotesarja) voidaan miettiä asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti. Laadukkaat auringonsuoja-tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille. Tuotteita on kätevä tilata verkkokaupasta ja toimitus on nopeata. Maksu tapahtuu Klarna:n välityksellä ja paketti on haettavissa lähimmästä postin palvelupisteestä.  Raijan suunnitelmissa on järjestää esittelytilaisuuksia ja kosmetiikkamyyntikutsuja,  kunhan korona-tilanne sallii vapaamman kokoontumisen.

Raija kertoo myös, että tuotteita on tulossa kevään aikana myyntiin myös  Parturi-Kampaaja Erja Niemen liikkeeseen Koskenpään keskustaan ja myös kyläkaupalla on mahdollisuus tutustua tuotteisiin, sillä Raija suunnittelee esittelytilaisuutta/tilaisuuksia pidettäväksi myös Koskenpää Marketilla. Monialaisuus, yhteistyö ja verkostoituminen on ensiarvoisen tärkeätä kuten myös paikallisten yrittäjien tukeminen!

Lämmin kiitos aurinkoisesta vastaanotosta Raija & Jouko!

Toivotamme hyvää menestystä yrittäjäarkeen ja uusien suunnitelmien toteutukseen ja koko Kukkavuoren tilan väelle aurinkoista alkavaa kesää!

Yhteystiedot – Kukkavuoren Tila

sähköposti:
raija.kastellblom@icloud.com

KaBo Beautyko:

beautyko.fi/ref/raijakastellblom

Facebook:
Rakabo BeautyKo


Instagram:

Korelainen kosmetiikka @rakabo_beautyko

Ohjelmapalvelut: @raikastell

Twitter: @KastellBlom

Jutun kansikuva: Jouko Blom