Unnaslahden palveleva Puutarha-ja Lammastila

Jaa tieto

Jylhän kauniin maiseman lomassa kiemurteleva hiekkatie kuljettelee kulkijan Isojärven Kansallispuistonkin läheisyydessä sijaitsevalle Leppäjärven tilalle, Unnaslahden Puutarha- ja Lammastilalle.  Tilan Emäntä Laura Unnaslahti avaa kasvihuoneen oven ja ottaa vieraat vastaan sydämellisesti.  

Tilan historiaa voi seurata ajassa 1700-luvun puolivälin paikkeille asti, viimeisin sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuoden 2010 aikoihin (ei 1980 -luvulla, kuten virheellisesti tekstissä alunperin tieto, korjaus tekstiin tehty 2.8.2021), jolloin nykyinen isäntäväki Markku ja Laura Unnaslahti ottivat tilanpidon vastuulleen.  

Unnaslahden kasvihuoneilla tuotetaan erilaisia salaatteja ja yrttejä laajalti lähialueen marketteihin ja myymälöihin, keväisin kotitalouksia varten laaja valikoima hyötykasvien taimia ja tilalla tuotetaan myös esimerkiksi Pirkanmaan alueen REKO-ringille myyntiin kuivakukkia, valkosipulia, papuja yms.

Kasvihuoneiden takamaastossa, kauniissa perinnemaisemassa laiduntaa myös reilut nelisenkymmentä lammasta, suloinen uuhijoukkio saapuu hetkessä emännän jalkojen juureen (kuvassa).  Tällä tilalla lampailla on luonnonmukainen laaja elinpiiri ja samalla ne hoitavat vuosisataisia hakamaita, tärkeitä perinnebiotooppi-alueita vaalien.

Tilan emännän taitavissa käsissä valmistuu myös kasvivärjättyä lankaa, herkullisia värejä löytyy mm. Tilan verkkokaupasta , verkkokaupan sivuilta on mahdollista ostaa myös taljoja ja vällyjä sekä tietysti korkealaatuista luomulaidunlihaa.

Poikkeahan maalaismaisemaan, pistäydyhän Tilalla –
Tilamyymälä palvelee asiakkaita osoitteessa:
Leppäjärventie 180, 35400 Längelmäki.

Yhteydenotot: Laura Unnaslahti puh. 050-5530448
Tilan elämää voit seurata myös facebook-sivuilla @unnaslahti