Yhteisöllisyyttä – Yhdessä Längelmäen Eläkeliitto ja LänkiÄijät

Jaa tieto

Yhdistystoiminnan esittelyvuorossa tällä kertaa Länkipohjan alueella vaikuttava Längelmäen Eläkeliitto ja sen osana toimiva, aktiviinen talkooporukka Länki-Äijät.

Längelmän Eläkeliiton yhdistys on perustettu jo vuonna 1975 ja on yksi Pirkanmaan Eläkeliitto ry:n piirin paikallisyhdistyksistä. Jäsenmäärä on tällä hetkellä 189 ja jäseneksi voi liittyä kuka tahansa jäsenmaksun maksamalla. Längelmäen Eläkeyhdistyksen puheenjohtajana toimii Pirjo Eeli ja yhdistyksen toimintaan voit tutustua netissä, sivuilla https://elakeliitto.fi/yhdistykset/langelmaki . Sivuilla esitellään hallituksen kokoonpano ja kerrotaan mm. tulevista tapahtumista tarkemmin, sivuilta löytyy myös galleria, johon on taltioitu mukavia valokuvia lähivuosien varrelta.

Längelmäen Eläkeliitto järjestää jäsenilleen mm. erilaisia retkiä lähiseudun kohteisiin ja tarjoaa mahdollisuuden esim. keskiviikkoisin kimppalenkkeilyun ja torstaikerhoon, joka kokoontuu Symppiksen tiloissa. Boccia-porukalla on liikuntasalivuoro Länkipohjan koulun liikuntasalissa ja Eläkeliiton jäsenet ovat oikeutettuja nyt myös Kuntosalin käyttöön (kuntosali sijaitsee sekin Länkipohjan koululla). Ennen korona-rajoitusten alkamista perjantai-iltaisin pidettiin myös karaoke-iltoja Symppiksen tiloissa.

Toiminta on monipuolista ja eritoten yhteisöllisyyttä tukevaa, kertovat Symppiksen tiloissa aamukahvin äärestä Juha-Pekka Kärkinen ja Rauli Nivala. Molemmat ovat mukana myös Länki-Äijissä, vapaaehtoisuuteen perustuvassa miesporukassa. Länki-Äijien aikaisempi Elävät kylät -hankkeen sivuilla julkaistu esittely (v. 2020) löytyykin tästä linkistä -> Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä, täs siul on sellane!

Ahkera porukka talkoilee tarpeen mukaisesti mm. puu- ja risusavotoilla, tänä kesänä rakennettiin myös monta laituria joiden asennustyöt hoituu myös tältä ammattitaitoiselta ja ahkeralta porukalta. Länki-Äijät -toiminta saikinalkusysäyksensä Eläkeliiton järjestämästä teemaluennosta vuoden 2019 lopulla.

Artikkelin otsikkokuva Länki-Äijien albumista/Juha-Pekka Kärkinen.

Eläkeliitto että Länki-Äijät toivottavat kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi yhdistyksen toimintaan kuin myös Länki-Äijien toimintaan mukaan!

Yhteystietoja:

Eläkeliitto, pj Pirjo Eeli puh. 045 111 4361

Länki-Äijät, Juha-Pekka Kärkinen puh 040 041 4277

Länkiliiterissä nikkaroidaan mm. linnunpönttöjä ja lintulautoja. Kuva v. 2020 / Elävät kylät-hanke