Pääsiäisen eväspaketti Maalaishotelli Morvasta ja Kevätseurantaa Vilusen Lintutornilla

Jaa tieto

 


Juoksjärven pohjukassa, peltomaiseman keskellä ja aivan Juokslahdentien tuntumassa sijaitsee Vilusen Lintutorni, josta on mukava seurata lintujen kevätmuuttoa.

Torni on valmistunut v. 2005 EU-hankerahoituksen tuella ja se on pystytetty talkoovoimin Juokslahden kyläseuran toimesta.

 

Lintutornin sisältä löytyy postilaatikosta vihko, jonne voit kirjoittaa havainnot ja muita terveisiä. Lisäksi sisäseinällä on tietoruutu, jonka mukaan Vilusenjärveä luonnehtii runsas vesi- ja rantakasvillisuus ja lintuvesille tyypillinen linnusto. Muuttoaikaan Vilusella levähtää ja ruokailee sorsalintuja ja kahlaajia, mm. uivelo, tylli ja lapinsirri. Ja ympäröiviltä peltoaukeilta saattaa kantautua esimerkiksi ruisrääkän tai taivaanvuohen ääntelyä.

 

Vinkkinä tulevan pääsiäisen pyhilleMaalaishotelli Morvasta saatavilla take away- eväspaketti hintaan 10€ / hlö (oman kylän ja talon tuotteilla). Suunnaksi siis Juokslahti ja kiikarien kanssa Vilusen tornille.
Morvan alueelta löydät myös lisää erilaisia ulkoiluaktiviteetteja, niin ikään Juokslahden koulun pihalla sijaitseva kotalaavu ja
 Saunakylän grillikota on käytettävissä. Muistathan myös hyvän retkietiketin – pidä paikat siistinä ja vie roskat mennessäsi. 

 

Luonnossa liikkumisen iloa ja mukavaa kevätaikaa!