Kierrätysasiaa: Kotitalousjätteiden mobiilikeräys kylillä kevät 2021

Jaa tieto

Kyläkyselyn vastausten perusteella jokaisella kylällä on kehitettäviä asioita jätteen lajittelu- ja keräyksen suhteen. Näitä epäkohtia on esitetty Jämsän kaupungin jätehuoltoon. Yhdessä mietimme miten asioita voisi parantaan tai tilannetta kohentaa.

Tämän kevään aikana saamme kylille vierailemaan Erkki Salminen Oy:n keräysauton sekä kaupungin jätehuoltotarkastaja Tiina Haapalahden. Erkki Salminen Oy:n tj Jussi Konttila on luvannut tulla myös jokaisella kylällä käymään henkilökohtaisesti.

Nyt olisi siis aika koluta varastot ja siivota tallit - Kotitalouksien vaarallista jätettä voit tuoda maksutta seuraaviin mobiilikeräys -tapahtumiin:
  • La 8.5. Juokslahti klo 10-12
  • La 15.5. Koskenpää klo 10-12
  • La 22.5. Länkipohja klo 10-12

Samalla kertaa saat vinkkejä kierrätykseen ja voit antaa palautetta jätehuollon ammattilaisille! Tartuhan tilaisuuteen!

Tässä vielä listaa kotitalouksien tyypillisistä vaarallisista jätteistä:

Yleisimpiä kodin vaarallisia jätteitä ovat:

Käytetyt öljyt ja öljyiset jätteet esim. trasselit ja öljynsuodattimet , Romuakut ja akkunesteet ,Jarru-, kytkin- ja jäähdytinnesteet yms. Autokemikaalit, maali-, hartsi-, liima- ja lakkajätteet, lisäksi niitä sisältävät pakkaukset ja puhdistusvälineet. HUOM! Kuivat ja tyhjät maaliastiat metallinkeräykseen (kansi erilleen), Liuotinaineet  kuten tärpätit, tinneri, asetoni, teollisuusbensiini, Emäksiset pesu- ja puhdistusaineet, syövyttävät, esim. lipeä, Rikki-, suola- ja muut hapot, Loisteputket, -lamput ja laavalamput, myös energiaa säästävät pienoislamput. Älä riko, elohopea karkaa ilmaan!, Kasvinsuojelu- ja torjunta-aineet ja niitä sisältäneet pakkaukset, Desinfiointiaineet, Paristot ja ladattavat akut teipattuina Kaikki paristot on hyvä toimittaa paristojenkeräyspisteisiin merkinnöistä riippumatta. Kodin pienkoneet, mm. sähköhammasharjat, parranajokoneet ja matkapuhelimet voivat sisältää ladattavan akun, joka on vaarallista jätettä. Puunsuoja- ja kyllästysaineet, Aerosolitölkit, jossa painetta. Huom- Jätteet luovutettava astioineen (esim. öljyä ei voi kaataa keräysauton astiaan) !