Kyliemme Valtuutettujen esittely: Jyrki Niittymaa, Länkipohja

Jaa tieto

Kylätarinoita -sarjassa esitellään mielenkiintoisia ilmiöitä, asioita ja ihmisiä. Kesäkuussa pidettyjen kunnallisvaalien jälkeen Jämsän kaupunginvaltuusto on järjestäytynyt ja mukana vaikuttamassa, päätöksentekoon osallistumassa jokaiselta meidän hankekylältä valtuutettuja.

Tässä sarjassa valtuutetut saavat itse kertoa kukin omalla tyylillään hiukan itsestään ja luottamustehtävistään.

Ota rohkeasti valtuutettuihin yhteyttä – yhdessä eteenpäin!

Kaupunginvaltuutettu Jyrki Niittymaa, Länkipohja

Kerro hiukan itsestäsi

Muutin 1996 Tampereelta Länkipohjaan, joten 25 vuotta tuli täyteen. Voinen siis tituleerata itseäni Länkkäriläiseksi. Maailmalla viilettää kolme lasta ja seitsemän lastenlasta. Tätä nykyä ajelen taksia. Rauhallisessa Rääsärissä on hyvä asustella.

Kokemus kaupunginvaltuustosta (konkari/ensikertalainen) ja mitä muita luottamustehtäviä Sinulla on

Kaupunginvaltuutettuna alkamassa neljäs kausi, joten konkari. Toimin myös Maakuntahallituksen 1 vpj, sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Lisäksi olen PS puoluehallituksessa ja Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin puheenjohtaja. Toimin myös Eläkeliiton Pirkanmaan piirihallituksen 1 varapuheenjohtajana.

Mitkä asiat ovat mielestäsi Elävien kylien elinvoimatekijöitä

Kyllähän koulut ovat se ykkösasia ja toimivat omatoimikirjastot ovat myös tärkeät.

Terveyspalvelujen saatavuus omalta kylältä on myös hieno asia .

Talkoohenki ja asukkaiden osallistuminen tapahtumiin on myös merkittävä elinvoimatekijä.

Tähän ei pysty luettelemaan murto-osaakaan yhdistyksistä, joilla on aktiivista toimintaa, joten en mainitse sitä ensimmäistäkään…puhunee puolestaan talkoohengestä ja yhdessä toimimisesta.

Mitä asioita Jämsässä tulisi mielestäsi kehittää, minkälaisia asioita ottaa huomioon suunnittelussa

Jämsän ongelmana on päätettyjen asioiden uudelleen ja uudelleen vatvominen, tällä tyylillä  mikään eikä mitään valmistu. Kaavoitus pitäisi saada etenemään nopeasti, esimerkiksi Länkipohjaan olisi varmasti tulijoita, jos rantatontteja kaavoitettaisiin.

Jämsän lainakanta per asukas on hyvin alhainen, nyt tarvitaan rohkeita investointeja ja rakentamista yritysten houkuttelemiseksi!

Kerro kotikyläsi parhaimmista puolista

Länkipohja on turvallinen paikka asua. Meillä on hyvin käyttäytyvä nuoriso.

Kaikki peruspalvelut ja harrastus mahdollisuudet ovat kohtuullisen hyvät. Satamakin löytyy, jokseenkin sen kehittäminen ei vain tunnu onnistuvan.

Etäisyys Tampereeseen on kohtuullinen ja ysitietä tullaan varmasti parantamaan. Muistan aina myös muistuttaa, että meillä on laadukas vapaapalokunta.

Olen varma, että paljon hyviä asioita jää mainitsematta, niistä kun on tullut niin itsestään selvyyksiä, että niitä ei enää näin ” läheltä näe ”.

Mitä mieluiten harrastat vapaa-ajalla ja terveiset lukijoille

Tahdo nykyään jäädä aikaa mitään harrastaa, mutta kalastus ja metsä vetävät puoleensa.

Toivon ja uskon, että Elävien kylien äänioikeutetut käyvät 23.01.22 hyvinvointialueenvaaleissa 100 % äänestämässä. Meidän olisi aivan pakko saada päättäjiä tulevaan hyvinvointialueen valtuustoon!!

Kiitokset Jyrki osallistumisesta juttusarjaan!