Yrittäjyyttä, yhteistyötä ja kumppanuustoimintaa, Elävät kylät

Jaa tieto

Elävät kylät hankekausi on pian päättymässä ja on aika tehdä loppurätinkiä. Tässä jutussa kuitenkin vielä  kurkistetaan hieman kuluneeseen kesäkauteen muutaman iloisen kuvan kera Juokslahden Pataniemen rannoilta.

Elävät kylät -elinvoimahanke on ollut monessa mukana  – myös kätilöimässä Saunakylän matkailupakettien ja palveluverkoston muodostamista.  Saunakylän palveluiden kehittäminen tuli esille hankkeen kyläkyselyn vastauksissa keväällä 2020 ja sen pohjalta syntyi ajatus yhteistyön laajentamisesta, verkostoitumisesta ja kumppanuustoiminnasta.

Toteutimme nettipohjaisen kyselyn Jämsän alueen yrityksille ja tähän kartoitukseen vastanneiden yrittäjien kanssa olemme lähteneet liikkeelle, pienin askelin, koronarajoituksista johtuen ensimmäinen tapaaminenkin pidettiin teams-istuntona netin välityksellä. Korona on eittämättä vaikuttanut niin tapaamiseen, matkailuun kuin aukioloaikoihin, mutta hitaasti hyvää tulee!  Verkot on nyt vesillä ja työ on tälläkin saralla hyvällä alulla. Saunakylän kumppaneina ovatkin jo aiemmasta yhteydestä toimineet Ylä-Porkkalan Tila sekä Säilykeherttua tuotteineen; saunasimaa ja makkaraa on ollut saatavilla tilaustuotteina. Ja yhteistyökyselyymme vastanneista yrittäjistä viime kesänä Saunakylän uutena yhteistyökumppanina aloitti Koskenpääläinen – ”pyyhe, joka pysyy päälläsi” -innovaatiostaan tutuksi tullut Lindentex Oy.

Yhteistyö on ollut mutkatonta, ja tarkoitus on tällä mallilla jatkaa ensi vuonna, toteavat yhdessä tuumin,  Suomen Saunakulttuuri ry:n pj , vuoden Saunamestari Saija Silén ja Lindentex:n toimitusjohtaja Katja Lindén kesällä avatun Mustonen -savusaunan edustalla (kuvassa). Tämän jutun kuvissa onkin näkyvissä naisten olkainpyyhe -malli, tuotevalikoimaan kuuluvat myös miesten henkselipyyhe, saunalakit (lippa- ja hiippalakit) sekä lasten pyyhkeet. Lindentex:n tuotteisiin voit tutustua tarkemmin nettisivuilla www.lindentex.fi.

Saija Silén ja Katja Lindén

Saunakylän Kahviotila on vielä toistaiseksi ollut hiukan tilanahdas, mutta tulevaisuuden ajatuksissa siintää  kahvila-toiminnan laajentaminen (uusi kahvilarakennus) ja sen myötä myös esillä olevan tuotevalikoiman kasvattaminen. Saunomiseen, terveyteen ja hyvinvointiin sopivien tuotteiden lisäksi, Saunakylä haluaa olla tarjoamassa turisteille esimerkiksi luontoon liittyviä matkailu- ja hyvinvointipalveluita.

Ja tässä kohtaa yrittäjän kannattaa olla myös itse aktiivinen – mikäli mielit tuotteitaisi Saunakylään  (saunateemaan sopien) tai erilaisten hyvintointi-/matkailupalveluiden tuottamista Saunakylän asiakkaille, niin ota rohkeasti yhteyttä suoraan puh. 044-5786762 (myös WhatsApp).

Mutta nyt on aika, kiireisen kesän jälkilöylyissä, pienen hetken verran hengähtää.  Saunakylän vilkas kesäkausi päättyi viime lauantaina, toki edelleen tilaussavusaunat lämpiävät mahdollisuuksien mukaan ja tontillakin tapahtuu koko ajan. Uutteran talkooväen ansiosta toteutetaan parkkipaikan laajennus kuin myös uuden pukuhuone -tilan rakentaminen –  tuleva, uusi pukuhuonetila mahdollistaa paremmin ensi syksyn myötä Saunakylän ympärivuotisen käytön. Tervetuloa mukaan Saunakylän toimintaan, voit myös seurata Saunakylän kuulumisia facebookissa @saunakylä.

Syyskuun ilta Saunakylässä
Elävät kylät -hanke kiittää tässä yhteydessä,  tämän jutun myötä, kaikkia matkan varrella tutuksi tulleita alueen monia yrittäjiä sekä Jämsän kaupungin yrityspalveluita yhteistyöstä.  Tuetaan pientä ja paikallista, elinvoima on yhteinen asiamme!
Kiitos Saija ja Katja haastattelusta!

Lisätiedot / ota seurantaan

Lindentex Oy

Instagram @lindentex

Facebook @lindentex.fi

www.lindentex.fi

Saunakylä

Instagram @saunavillage_finland

Himos Jämsä matkailu Saunakylä

Jämsän Kaupunki: Yrityspalvelut