Hyvän mielen Hallinmäki

Jaa tieto

Kiinnostaako vapaaehtoismatkailu tai maaseutuperinteitä vaaliva yhteisöllinen toiminta? Haluaisitko vuokrata tiloja tai tiluksia kurssitoimintaasi varten tai harrastaa monipuolisesti hevosia? Hallinmäki ry on yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen monipuolista ja osallistavaa toimintaa Koskenpäällä.

Yhdistyksen toiminnan suunnittelusta vastaa yhdistyksen hallitus ja käytännön toteutuksesta tilan emäntä Annina Huovinen (kuvassa), joka mielellään esittelee Hallinmäen maatilatoimintaa kaikille kiinnostuneille tahoille.

Hallinmäen Tilan omistaa Huovisen puoliso Harri Porkkala, joka vastaa tilalla mm.  konetöistä ja viljelyksistä.  Hallinmäessä arvostetaan perinteitä ja alkutuotantoa, ympäröivän luonnon ja ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hallinmäki ry:n toimintaperiaatteena on vaalia maaseutuperinteitä ja tuottaa eläinavusteisia, ohjattuja hoiva- ja hyvinvointipalveluita.  Annina on erikoistunut Pintabian hevosrotuun (inkkariponeja ja arabialaista hevosrotua), joka soveltuu erinomaisesti elämykselliseen, hiukan vauhdikkaampaankin maastoratsastukseen. Pintabian on kirjava intiaaniponia muistuttava amerikkalainen hevosrotu. Toimintaa tilalla järjestetään toiveiden mukaisesti, räätälöidysti. Lapsille Hallinmäessä on tarjolla viikoittain lasten maatilakerho -toimintaa. Hallinmäessä eläimet ovat ihmisystävällisiä ja tulevat toimeen kaikkien kanssa.

Tilan kaunis vanha päärakennus on aikoinaan toiminut Kalmavirran kouluna, ajalla ennen kuin Petäjävedentien varteen rakennettiin uusi kivinen koulurakennus. Nykyisin, avara entinen koulusali toimii kerhojen ja leirien kurssi -tilana. Sitäkin on mahdollista myös vuokrata, vaikkapa viikonlopun viettoa varten, Annina kertoo.

Hallinmäki ry haluaa olla aktiivinen toimija Koskenpään kylällä ja tehdä yhteistyötä alueen muiden seurojen ja yhdistysten kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmissa olisi mahdollistaa enemmänkin toimintaa, johon olisi entistä helpompi, matalalla kynnyksellä lähteä mukaan – esimerkkeinä näkymätön mieshanke -tyyppinen toiminta ja toiminta syrjäytymisen ehkäisemiseksi tai  esimerkiksi taitojen kartuttaminen ja uuden oppiminen kuten vaikkapa maaseudun varttuneemman väen digi-taitokurssit – kertoo Annina, joka on eläinkouluttaja -tutkinnon lisäksi koulutukseltaan myös graafinen suunnittelija ja kuvaamataidon opettaja.

Hallinmäki ry tiedottaa toiminnastaan nettisivuilla www.halllinmaki.fi ja facebookissa. Yhdistys löytyy myös ingstagramista @hallinmaki.

Voit liittyä yhdistyksen jäseneksi nettisivujen kautta ja tarkempia lisätietoja varten voit soittaa ja sopia Anninan kanssa tutustumiskäynnistä.

Hallinmäki ry puh 0451415285 / hallinmakiyhdistys@gmail.com

Lämmin kiitos Annina lokakuisesta juttutuokiosta ❤